Mission skal give mening

Mission skal give mening

”Hvad er mission egentlig, for at det giver mening i dag? Det er et felt, der skal have fokus. F.eks. tror jeg ikke på, at opdelingen mellem indre og ydre mission giver mening længere: Der er lige så meget brug for mission i Hasle som i Tanzania”, siger Danmissions nuværende bestyrelsesformand Morten Skrubbeltrang, der også er sognepræst i netop Hasle.
Hør ham uddybe og nuancere sit syn på mission, som han tænker kommer til at forsvinde, forstået på den måde, at det bliver i det hele. Han understreger, at mission er en del af kirkens DNA: ”Hvis vi ikke får fortalt budskabet, så er vi væk om generation eller halvanden”, siger formanden.

Tilgivelse er en del af missionssynet

Tilgivelse er en del af missionssynet

Julianne Sloth Bach, der er programrådgiver i Danmission, fortæller om, hvordan Danmission er med til at formidle tilgivelsens evangelium og at arbejde for fred, retfærdighed og forsoning, hvor der er ufred i verden, således at vi ikke hænger fast i fortidens domme og begrænsninger, men vender om og ser ind i fremtiden sammen. Hun tager særligt udgangspunkt i arbejdet i Syrien.

Harald Nielsen

Harald Nielsen

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission, præsentere sig selv på 2 minutter. Han er forfatter til en række bøger bl.a. om Danmissions historie og fortæller her om sin tilknytning til Det Danske Missionsselskab (det senere Danmission) og sit drive. Det er ham, du kan høre være fortæller på produktionen “Danmission i 200 år i lyd og billeder”.

Christopher Ochs

Christopher Ochs

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission fortælle om den tyske missionær Christopher Ochs (1812-1873). Trods sit store arbejde i Indien for DMS, hvor han bl.a. grundlagde en missionsskole og påbegynder samarbejdet med Arcot Lutherske kirke, blev Ochs ramt af tyskervreden efter nederlaget i krigen med Preussen.

Søster Sara

Søster Sara

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission fortælle om Søster Sara (1859-1932), der trods alle odds blev udsendt til Indien og viste os, at mission også er at hjælpe mennesker, der er i nød. Bl.a. oprettede hun en knipleskole.

Det var alt...

Det var alt...