Tilgivelse er en del af missionssynet

Tilgivelse er en del af missionssynet

Julianne Sloth Bach, der er programrådgiver i Danmission, fortæller om, hvordan Danmission er med til at formidle tilgivelsens evangelium og at arbejde for fred, retfærdighed og forsoning, hvor der er ufred i verden, således at vi ikke hænger fast i fortidens domme og begrænsninger, men vender om og ser ind i fremtiden sammen. Hun tager særligt udgangspunkt i arbejdet i Syrien.

Harald Nielsen

Harald Nielsen

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission, præsentere sig selv på 2 minutter. Han er forfatter til en række bøger bl.a. om Danmissions historie og fortæller her om sin tilknytning til Det Danske Missionsselskab (det senere Danmission) og sit drive. Det er ham, du kan høre være fortæller på produktionen “Danmission i 200 år i lyd og billeder”.

Christopher Ochs

Christopher Ochs

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission fortælle om den tyske missionær Christopher Ochs (1812-1873). Trods sit store arbejde i Indien for DMS, hvor han bl.a. grundlagde en missionsskole og påbegynder samarbejdet med Arcot Lutherske kirke, blev Ochs ramt af tyskervreden efter nederlaget i krigen med Preussen.

Søster Sara

Søster Sara

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission fortælle om Søster Sara (1859-1932), der trods alle odds blev udsendt til Indien og viste os, at mission også er at hjælpe mennesker, der er i nød. Bl.a. oprettede hun en knipleskole.

Marie Holst

Marie Holst

Hør Harald Nielsen, der er tidligere generalsekretær i DMS/Danmission fortælle om diakonisse og dr.med. Marie Holst (1866-1917).
Hun etablerede bl.a. et kvindehospital i det nuværende Pakistan nær grænsen til Afghanistan og grundlagde Teltmissionen.
Hun døde på tragisk vis, da hun blev kørt ned af en hestevogn bagfra. 90 år efter hendes død går der stadig fortællinger på stedet om, at ulykken var bestilt af en lokal godsejer, der var utilfreds med hendes kristne virke i egnen.

Det var alt...

Det var alt...