Gudstjeneste

Fejr Danmissions jubilæum med en festlig gudstjeneste i din kirke

Derfor en jubilæums gudstjeneste…

I 200 år har Danmission dannet relationer og skabt bånd mellem den danske og globale kirke. Findes der en bedre måde at fejre dette på end i den lokale folkekirke? Mission er en vigtig del af Folkekirken, og i 2022 fejrer vi på en særlig måde den globale missions rolle i Danmark.

Du kan vælge en vilkårlig søndag i kirkeåret eller inddrage en særlig højtid som Hellig Tre Konger, påske, pinse, høst eller advents-/juletiden. En anden mulighed er at inddrage børnene på en særlig måde til eksempelvis en spaghettigudstjeneste. Til gudstjenesten kan I sætte fokus på ét af Danmissions projekter ud fra et teologisk tema. Programmet kan f.eks. indebære prædiken, salmer, kollekttale og bøn med fokus på det valgte tema.  

I kan vælge at knytte et socialt arrangement til gudstjenesten, som fx en gospelkoncert, pilgrimsvandring eller et løb for børn. Det kan også være med efterfølgende frokost med foredrag ved en fra Danmissions netværk, der kan fortælle om det valgte tema. Her kan man f.eks. også samle ind til Danmissions arbejde ved sociale aktiviteter som banko, tøjbyttemarked, mini-basar med salg af diverse hjemmelavede produkter eller noget helt fjerde. Få andre gode idéer og bestil materiale til arrangement her.

Jubilæums gudstjeneste – hvordan?

Her kan du finde inspiration til fejringen…

Gudstjeneste i Cambodja
Påskegudstjeneste
Påskens budskab om forsoning er et helt centralt budskab i bibelen. Annemette Jürgensen, præst og tidligere udsendt for Danmission til Cambodja, giver her sit bud på hvordan Danmissions arbejde taler ind i Påskens budskab og hvordan det flettes ind i påskegudstjenesten.
Se mere Påskegudstjeneste
Pinsegudstjeneste
Pinsen er festen for Helligåndens komme.  Helligånden er netop den Ånd, der skaber fællesskab. Den Ånd der gør, at vi vil hinanden – at vi også vil dem, som vi ikke umiddelbart har noget til fælles med. Ida Kongsbak, præst og tidligere udsendt for Danmission til Tanzania, giver her et bud på hvordan Danmissions jubilæum kan fejres i Pinsen
Se mere Pinsegudstjeneste
Inddrag mission
Marianne Hedemann er præst i Alderlyst Kirke og med i Danmissions repræsentantskab. Hun kommer her med inspiration til at huske mission og sammenhæng med andre kirker til gudstjenesten
Se mere Inddrag mission
Temagudstjenester
Danmissions 200 års jubilæum, er en oplagt anledning til at afholde en temagudstjeneste om mission. Marianne Hedemann er præst i Alderlyst Kirke og med i Danmissions repræsentantskab. Hun kommer her med inspiration til at huske mission og sammenhæng med andre kirker til gudstjenesten.
Se mere Temagudstjenester